vineri, 18 martie 2011

Zugravire si vopsire

Zugravelile si vopsitoriile de diferite tipuri interioare, exterioare aplicate pe suprafete de caramida, beton, beton celular autocalavizat , se utilizeaza pentru constructii de locuinte, social culturale si constructii agrozootehnice, constructii provizorii, in functie de specificul local, turistic, climatic, si in functie de posibilitatile de aprovizionare apropiate sau din sursele locale.

Inainte de inceperea lucrarilor pentru executarea zugravelilor si vopsitoriilor interioare si exterioare,trebuie terminate urmatoareale lucrari:

-invelitorile cladirii inclusiv terasele, logiile, balcoanele cu amenajarea scurgerilor, astfel incat sa nu fie afectate lucrarile de placaj;

- toate profilele, solbancurile, glafurile etc.

- montarea tocurilor si captuselilor la usi si ferestre,in afara pervazurilor care se vor monta dupa zugraviri;

-tencuirea tavanelor si a suprafetelor pe care se vor executa zugravelile si vopsitoriile;

- montarea conductelor sanitare, electrice de incalzire de sub zugravelile si vopsitoriile;

-executarea probelor de scurgere asi a probelor de presiune pentru conductele de alimentare cu apa;

-montarea diblurilor si dispozitivelor de fixare a obiectelor sanitare

-executarea pardoselilor;

Aplicarea se va face numai pe suprafete uscate pregatite in preablabil

- stratul suport va fi riguros controlat in ceea ce priveste: respectarea pantelor, planietatii si a aliniamentului in conformitate cu proiectul tehnic;

- executarea prealabila a tuturor strapungerilor pentru cosuri, ventilatii, conducte, cable.

- indepartarea tuturor urechilor de montaj, mustati, resturi de materiale, moloz etc. de pe fata stratului suport.

Peretii pe care se aplica zugraveala vor tencui si driscui cat mai fin iar rosturile zidarieie ( orizontale si verticale ) trebuie sa se curete bine pe o adancime de 1 cm, pentru ca mortarul de fixare sa adere cat mai bine pe aceste suprafete.

In cazul suprafetelor netede ale peretilor de beton turnat monolit sau beton prefabricat, care prezinta pori sau fisuri se vor umple cu mortar de var- ciment iar bavurile si alte dungi iesite in relief vor fi indepartate ca sa ramana o suprafata neteda..

Stratul suport al tamplaria pe care se va aplica vopsitoria va fi pregatit,curatat (nodurile sa fie taiate ,cuile ingropate,prelingerile de rasina saualte murdarii sa fie indepartate.

Accesoriile tamplariei crare nu sunt nichelate sau lacuite , vor fi grunduite anticorosivsi vopsite cu vopsea de ulei sau email.

Suprafetele metalice nu trebuie sa prezinte pete de rugina ,pacura , grasimi, mortar sau vopsea mai veche, acestea se vor indeparta pana va ramane o suprafata curata , intrunind conditiile necesarea a se efectua vopsitorie de calitate buna.

Vopsitoriile vechi degradate de pe tamplaria metalica sau de lemn, se va curata, si apoi se va executa vopsitoria noua.

Zugravelile si vopsitoriile nu se vor executa dupa pe timp de ceata, ploaie; deasemenea se va evita executatrea acestor lucrari la fatade in orele de insorire maxima sau vant puternic.

Se interzice folosirea materialelor cu termen de utilizare depasit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu