marți, 22 martie 2011

Cum se monteaza parchetul

Ne trebuiesc urmatoarele:pendular,ruleta.vinclu,cutter,creion.

Prima placa de parchet se va monta cu canelura la perete;

Distanta de la perete (min 10-15mm) se asigura cu distantiere reglabile din trusa de montaj; Ultima placa de parchet din rand va fi montat prin rotirea cu 180 grade, cu partea decorativa in sus, langa randul deja existent, astfel ca lambele sa stea fata in fata;

Pe parte frontala se va respecta distanta de la perete. Placile vor fi marcate si taiate. Se va taia intotdeauna de la partea superioara a placii (evitarea aschierii muchiilor) numai cu fierastrau electric iar partea decorativa trebuie sa fie orientata in jos. Daca peretele nu este drept va fi marcat pe primul rand de placi cu ajutorul unui distantator.

Placile vor fi taiate in lungime conform marcajului. Fiecare rand va fi inceput cu bucata ramasa (cel putin 40 cm lungime) din randul anterior; Se impune asezarea primelor trei randuri perfect drepte. Se vor controla cu sfoara de trasat. Ultima placa va fi stransa cu piesa metalica in forma de ''S'' din trusa de montaj.

La tevi de incalzire sau pereti despartitori:

Mai intai se taie lungimea corecta a placii de parchet iar apoi placa de parchet va fi asezata langa locul de montat. Gaurile de degajare vor fi apoi masurate cu ruleta si vor fi marcate. Locurile marcate vor fi gaurite. Se va respecta distanta necesara de pe fiecare parte (10-15mm). Daca un toc de usa trebuie scurtat:
Se va aseza o placa de parchet (cu partea decorativa in jos) langa toc. Se va taia tocul de-a lungul placii cu fierastraul electric. Apoi placa va fi montata cu partea decorativa in sus sub toc. La finalul lucrarii:
Se va afla latimea exacta a ultimului rand de placi. Pentru aceasta o placa va fi asezata peste penultimul rand. A doua placa de parchet va fi asezata cu lamba la perete la placa de masurat si ca fi folosit ca rigla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu