marți, 22 martie 2011

Cum se monteaza gresia


In primul rand, trebuie sa verificam starea suprafetei pe care urmeaza sa o placam cu gresie. Aceasta se numeste strat suport si trebuie sa fie neteda, plana si curata. Daca avem denivelari semnificative, atunci se va turna sapa autonivelanta. Cand suprafata este pregatita, incepem sa ne facem planul. Acesta depinde de suprafata, de cat de drepti sunt peretii, de dimensiunile placilor de gresie. Putem aseza un rand de placi de gresie pe uscat, pentru a verifica vizual planul nostru.Intr-o galeata curata, turnam apa pe jumatate. Adaugam adezivul din sacul cumparat de la magazinul de materiale de constructii, in proportia indicata pe ambalaj. Asteptam pana ce adezivul "trage" apa, apoi amestecam, fie manual, fie cu un amestecator atasat la bormasina. Amestecam pana cand adezivul este omogen si il mai lasam cateva minute. Adezivul este gata de aplicare atunci cand, luat pe spaclu, nu mai curge. Cu o drisca zimtata, aplicam adezivul pe suprafata suport, in strat potrivit.
O cantitate de adeziv va fi aplicata si direct pe placa de gresie. Apoi acesta este tras cu drisca zimtata, pentru a ne asigura de aplicarea uniforma a dezivului pe gresie, dupa care placa poate fi montata pe stratul suport.
n stabilirea planului pentru dispunerea placilor ceramice pe un hol cu mai multe usi, se incearca, pe cat posibil, indeplinirea urmatoarelor conditii:
  • placile ceramice sa fie aliniate cu liniile usilor
  • randul sau randurile de placi ceramice din mijlocul holului vor fi aliniate cu directia fireasca de mers pe hol
  • se incearca alinierea unui rand de gresie pe centrul usii de la intrare si al usilor in general
  • zona din centru se placheaza cu placi intregi, iar straifurile sunt aplicate in zonele laterale
  • straifurile din laterale sa nu fie foarte inguste, deoarece fac sa fie mai vizibile eventualele asimetrii ale peretilor.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu