vineri, 27 mai 2011

Zugravirea peretilor si pregatirea lor prealabila

Mai intai de toate trebuie pregatita suprafata. Etapa pregătirii diferă de la caz la caz:

Dacă peretele ce urmează a fi vopsit este unul nou (din tencuială clasică sau gips‑carton) este necesară gletuire uniformă, realizată foarte bine deoarece o gletuire neuniformă atrage un consum mai mare de vopsea, iar la suportul de gips‑carton e bine să fie gletuită toată suprafaţa nu numai zona de îmbinare.

În cazul în care peretele a fost zugrăvit cu humă, aceasta se va îndepărta prin spălare cu apă caldă, cu pensula sau cu bidineaua, iar ulterior, prin răzuire cu un şpaclu. După uscare, peretele se gletuieşte şi atunci cînd s‑a uscat se netezeşte cu şmirghel.

Dacă peretele a fost zugrăvit cu var şi nu e bine nivelat, se poate şlefui cu hîrtie specială sau se încarcă cu glet pînă devine drept.

Dacă pe suprafaţa de zugrăvit a fost aplicată tot vopsea lavabilă, este necesară spălarea acesteia cu apă caldă şi cu detergent. După uscare se şlefuieşte cu hîrtie specială, apoi se aplică amorsa de perete.

Dacă suprafaţa pe care urmează a fi aplicată vopseaua lavabilă este predispusă formării mucegaiurilor şi a altor microorganisme, precum în baie sau bucătărie este necesară spălarea într‑unul sau două straturi cu Prima, soluţie antimucegai, o soluţie care previne şi combate formarea mucegaiurilor.

După curăţarea suprafeţei şi gletuirea acesteia, se aplică o amorsă foarte concentrată care se diluează cu 1:4 apă, recomandată pentru amorsarea tuturor suprafeţelor ce urmează a fi vopsite cu vopsea lavabilă dar mai ales pentru cele ce urmează a fi vopsite cu vopsele cu efecte speciale.

Amorsa de perete reduce consumul de vopsea prin diminuarea absorbţiei peretelui şi asigură aderenţa vopselei la perete. Asigură o peliculă finală uniformă. Este ideală pentru etapa premergătoare vopsirii suprafeţelor gletuite sau tencuite, plăci de gips carton, suprafeţe deja acoperite cu vopsea lavabilă etc. Se recomandă aplicarea acesteia cu ajutorul unui trafalet, bidinele sau pensule. Acoperă 10 mp/litru în funcţie de diluţie, o parte amorsă – patru părţi apă pentru suprafeţe vechi, o parte amorsă şi patru părţi apă pentru suprafeţe noi. Pe suprafeţele noi este suficientă aplicarea unui singur strat de amorsă, însă pe cele vopsite în prealabil se recomandă aplicarea a două straturi.

După ce au fost realizate toate aceste etape puteţi aplica vopseaua lavabilă pe care aţi ales‑o. O bună pregătire a peretelui îi va conferi la final aspect perfect neted şi va rezista în timp.

Se aplica 2 straturi de var lavabil pentru o mai buna acoperire intr-un interval de 12 h.

sâmbătă, 14 mai 2011

Placarea cu caramida



Placarea cu caramida aparenta smaltuita sau mata este recomandata pentru a da o nota aparte ambientului interior, rosul caramidei afirmand un aspect si un accent deosebite.

Placajul din placute ceramice smaltuite realizeaza suprafete decorative si in interiorul incaperilor.
Lambriul este o imbracaminte de obicei de lemn, cu care se acopera total sau partial peretii unei incaperi. Este un procedeu mai rar intalnit, intr-o conceptie arhitecturala de tip clasic, pentru spatii de birou, biblioteca sau holuri.